Go Back
מתכון כרובית בתנור

כרובית בתנור פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים

קבלו לכם מתכון קל לכרובית בתנור ממש כמו שמכינים במסעדות - פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, טעימה בטירוף ומרשימה ביופיה.
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 כרובית
  • 1 כף מלח
  • 12 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 3 שיני שום כתושים
  • שפריץ של מיץ לימון

אופן ההכנה

  • נפרק את הכרובית לפרחים.
  • לחמם מים בסיר בגודל שיכיל את הכרובית המפורקת.
  • להוסיף כף מלח. כשהמים על סף רתיחה להוסיף את הכרובית ולבשל 10 דקות.
  • לסנן מהמים, ולהניח בצד עד לחמימות.
  • בקערה רחבה נכניס 12 כפות שמן זית, כף פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח לפי הטעם, פלפל, לפי הטעם, 3 שיניי שום כתושים, שפריץ של מיץ לימון ולערבב היטב.
  • נכניס את הכרובית לקערת התיבול. ולערבב עם הידיים עד שכל הפרחים יכוסו בתיבול. לטעום ואם צריך הוסיפו טעמים.
  • לשמן תבנית במעט שמן זית/נייר אפיה והניחו את הכרובית בתבנית.
  • להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כעשרים 30 דקות עד לצבע שחום מעט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.