נבשל את תפוחי האדמה 5-6 דקות במים רותחים ונסנן היטב (ממליצה לבשל את תפוחי האדמה ממש עד שהמזלג ננעץ מעט).
בקערה נערבב את השמן, המים והתבלינים לרוטב חלק ומבריק.
נמרח את העוף מכל צדדיו, גם מבחוץ, גם מתחת לעור ככה שיצופה ברוטב היטב היטב (פנקו אותו תעשו לו מסאג' מכל הצדדים) .
נניח ללילה שלם במקרר לספיגת הטעמים ולריכוך העוף, לממהרים שעה שעתיים ובשארית הרוטב תבלו את תפוחי האדמה.
נרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, נפזר בכל פינה 2 כפות מלח גס (לא מלח דק) .
ניקח נייר אפייה נוסף ומניחים על גבי נייר האפייה עם המלח, נניח את כרעי העוף במרכז ומסביב את תפוחי האדמה.
נקפל את שולי נייר האפייה שהעוף עליו במקצת כך שהמלח הגס לא מגיע במגע ישיר עם העוף ותפוחי האדמה, מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ככה נייר הכסף לא בא במגע ישיר עם העוף.
נחמם תנור ל-200 מעלות ונחכה 10 דקות, מכניסים את העוף ותפוחי האדמה לתנור.
נאפה ארבעים דקות, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וגם מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל.
נאפה עוד ארבעים דקות, מידי פעם נטפטף על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית .
העוף מוכן כאשר מקבל צבע זהוב, שחום ועסיסי ונראה "כמו בסופר".