Go Back
סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס קל להכנה של סבתא עיראקית

סמבוסק מושלם ועם מילוי נדיב של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל מתקתק ומלא תבלינים מלאי ארומה.
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

סיר לטיגון
כוס וכפית אוניברסליות

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח לבן מנופה (560 גרם קמח)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • ¼1 כוסות או ½1 מי בישול החומוס או מי קופסת שימורי החומוס (זה עושה את כל הטעם המיוחד של הבצק לא לוותר)

למילוי:

  • ½ קילו חומוס מבושל (במים עד לרכות או לממהרים 2 קופסות שימורי גרגירי חומוס מסוננים היטב מנוזלים)
  • 3 בצלים ( גדולים קצוצים דק)
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 3 כפיות כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית אבקת קארי
  • ½-¼ כפית פפריקה חריפה

לטיגון:

  • שמן קנולה (לטיגון עמוק)
  • 1 גזר (חתוך לפלחים)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נשים בקערה רחבה את כל מרכיבי הבצק.
  • נלוש היטב עד לקבלת בצק גמיש נוח לעבודה ולא דביק.
  • נכסה בניילון ומעל במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • מומלץ לשים בהתחלה כוס ורבע מי בישול החומוס לתוך קערת הבצק ואם הבצק יוצא יבש יש להוסיף בהדרגה עוד רבע כוס מי בישול החומוס.

להכנת המילוי:

  • נחמם במחבת רחבה את השמן, נוסיף את הבצלים ונטגן עד להזהבה יפה.
  • נוסיף את התבלינים, החומוס המבושל ומטגנים עוד 2-3 דקות, נקרר היטב, טועמים אם צריך משפרים טעמים.
  • נטחן במעבד מזון את תערובת החומוס (ממליצה לטחון למרקם מעט גס).

להכנת הסמבוסק:

  • נקרוץ על משטח מקומח מעט מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג.
  • נרדד לעיגול ומניחים במרכז העיגול כף מהמילוי.
  • נקפל לחצי וסוגרים את השוליים היטב היטב.
  • נחורר מעל כל סמבוסק 2-3 חורים בעזרת מזלג.
  • נניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שמעליה זורים קמח (ראו תמונה).

טיגון הסמבוסק:

  • נחמם מחבת עם שמן עמוק וחם על להבה בינונית.
  • נוסיף פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר ונטגן מכל צד עד הזהבה (כדקה וחצי).
  • נוציא בזהירות ונניח על צלחת מרופדת בנייר סופג.

הערות וטיפים

  • ניתן לאפות את הסמבוסק, נחמם תנור אפייה ל-180 מעלות, נסדר את הסמבוסק במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, מרססים קלות מעל הסמבוסק בעזרת תרסיס שמן, מכניסים למרכז התנור ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה יפה.
  • המלית חייבת להיות קרה מאוד.
  • מומלץ בזמן טיגון הסמבוסק לשים פלחי גזר טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מידי פעם כדי למנוע את חמצונו של השמן ולשמור על איכותו.
  • אפשר לעבד את הבצק במעבד מזון.
  • את הסמבוסק ניתן להקפיא, להוציא מהמקפיא ולחמם בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.