Go Back
מתכון עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה

עוגת גבינה בחושה - בתוך 5 דקות בלבד מעדן גבינתי מושלם במתיקות מטריפה, מרקם קטיפתי משגע ומראה חגיגי
ציון 3.32 על ידי 25 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

כוס אוניברסלית
תבנית מלבנית בינונית גדולה 20X30 או 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לעוגה:

  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% (250 גרם )
  • 1 חבילה גבינה במרקם שמנת 5% (250 גרם - אין צורך בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים)
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן (120 מ"ל)
  • 1 כפית גרידת לימון (אפשר לוותר)
  • 2 כוסות קמח (280 גרם. לרגישים לגלוטן: יש לשים 1 כוס קמח קונדיטור + 1 כוס קמח טפיוקה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם) יוצא מדהים מושלם.)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)
  • 2 כפות חלב (30 מ"ל)

אופציונלי:

  • ½ כוס צימוקים
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס
  • ½ כוס דובדבנים מתוקים
  • ½ כוס אוכמניות
  • ½ כוס תותים חתוכים לקוביות (מה שאוהבים)
  • 1 כף קמח (10 גרם לקימוח הצימוקים או השוקולד צ'יפס או הדובדבנים או האוכמניות או התותים)

לקישוט:

  • אבקת סוכר בנדיבות

אופן ההכנה

  • נחמם תנור אפייה ל-170 מעלות (לא טורבו).
  • בקערה גדולה נשים את הגבינות, סוכר, סוכר וניל ונערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לתערובת אחידה.
  • נוסיף ביצה אחר ביצה תוך כדי ערבוב עד הטמעה.
  • נוסיף את השמן, גרדת לימון ונמשיך לערבב עוד 2 דקות נוספות .
  • ננפה מעל תערובת העוגה את הקמח, אבקת אפייה, אינסטנט פודינג.
  • נוסיף את החלב וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • זה הזמן להוסיף רק אם רוצים את התוספת שאהבתם, נערבב בקערה קטנה את התוספת + 1 כף קמח ונערבב היטב (הקמח מונע שהתוספת לא תשקע בתחתית העוגה לכן לא לוותר על קימוח התוספת שבחרתם) נוסיף לתערובת ובוחשים 1-2 דקות נוספות.
  • ניצק לתוך התבנית/תבניות ניישר בעזרת כף, נדפוק על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.
  • נכניס לתנור ונאפה 45 דקות עד להזהבה.
  • נקרר היטב, נפזר אבקת סוכר ומגישים .

הערות וטיפים

  • ניתן לעשות את העוגה בלי שום תוספות כך או כך העוגה מצוינת וטעימה אש!!!
  • אפשרי לצפות אותה בציפוי: שמים בקערה קטנה 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל), 1 שקית סוכר וניל (10 גרם), מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מוציאים את העוגה/עוגות מהתנור מורחים מעליהן את הציפוי בזהירות ובעדינות, מכניסים את העוגות לתנור לאפייה של 4-5 דקות לא יותר, מוציאים מיד מהתנור ומקררים, לאחר שהעוגה התקררה מכניסים למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.