Go Back
סהרוני שקדים פרווה, סהרוני שקדים מלי מאירוב

עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס

מוכנים להכין יחד סהרוני שקדים וקוקוס מעולים? מדובר בעוגיות מיוחדות במינן במתכון שונה מכל השאר
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס: כוס חד פעמי חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 100 גרם חמאה / מחמאה
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מים/חלב
  • ¼ כפית מלח (קורט)
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס שקדים טחונים / כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה או בלישה ביד, נערבל 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר, או מחמאה.
  • לערבב יחד עם חצי כוס אבקת סוכר, גרידת לימון מחצי לימון, כפית תמצית וניל, כף מים/חלב, ופחות מרבע כפית מלח.
  • להוסיף 3/4 כוס קמח, חצי כפית אבקת אפייה, 2 כפות קורנפלור, כוס שקדים טחונים או כוס קוקוס. נלוש לבצק רך.
  • להוציא מהקערה ונקמח משטח עבודה, נגלגל את הבצק בקמח.
  • לקרוץ ממנו חתיכות בגודל קצת יותר מזית, ונעשה נקניק על השיש, נקפל לצורת סהרון.
  • להניח בתבנית אפייה, נכניס לתנור שחומם מראש.
  • לאפות על אפייה רגילה של 2 קווים על 170 מעלות, בערך ל-10 דקות. לא לזוז מהתנור כי זה נשרף ברגע!
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור לחכות 10 דקות ונפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

טיפ להצלחה: קודם כל לעשות כדור חלק מכל חתיכה ורק אז קצת ממש בין שתי כפות הידיים נחש ולעגל, כי הן תופחות מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.