מתכון מהיר קל ופשוט, שכל אחד יכול, שייתן לכם עוגת שוקולד שוקולדית מנצחת, גבוהה ומרשימה.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה
ציוד
תבנית עגולה בקוטר 26, או מרובעת בינונית 32x25, או 2 תבניות אינגליש קייק
המצרכים
לעוגה:
4ביצים שלמות (בגודל L)
¼1כוסות סוכר(250 גרם)
1שקית סוכר וניל(10 גרם)
1כפית תמצית וניל
1/3כוס שמן קנולה(65 גרם)
½1כוסות קמח תופח ללא גלוטן(210 גרם או 1 וחצי קמח ללא גלוטן + 1 שקית אבקת אפייה או 1 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן + 1 שקית אבקת אפייה או 1 וחצי כוסות קמח לבן רגיל + 1 אבקת אפייה, מה שאוהבים)
4כפות אבקת קקאו
2כפות אבקת שוקולית ( למי שאין בבית אבקת שוקולית אפשר לשים עוד 2 כפות אבקת קקאו ועוד 2 כפות סוכר)
נחמם תנור אפייה ל-180 מעלות קו עליון קו תחתון (לא טורבו)..
הכנת העוגה:
בקערה גדולה נשים את הביצים השלמות, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ונערבב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
נוסיף לקערה את החומרים היבשים: הקמח התופח או הקמח + אבקת האפייה, אבקת קקאו, אבקת שוקולית, 3/4 כוס שמנת מתוקה, מים רותחים ונערבב היטב היטב במטריפה ידנית לתערובת אחידה וחלקה ללא גושים, שימו לב חשוב לא לערבב יותר מידי.
נשמן היטב את תבניות/תבנית האפייה.
ניצק את תערובת העוגה לתבניות/תבנית האפייה, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש, ונכניס למרכז התנור ואופים כ-30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הכנת ציפוי גנאש העוגה:
נחתוך את השוקולד לקוביות ושמים בקערה זכוכית קטנה, נוסיף 1/4 כוס שמנת מתוקה, נכניס למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מהמיקרוגל נערבב ומכניסים לעוד 30 שניות מוציאים מהמיקרוגל ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
נחורר בעזרת קיסם חורים לאורכה ורוחבה של העוגה.
ניצק על העוגות/עוגה הקרה את הציפוי החם ונקשט בסוכריות צבעוניות, באגוזים קצוצים מספרים, דף אכיל ועוד ...
הערות וטיפים
לשים לב! בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה קצר יותר, לכן ממליצה לאחר 25 דקות להתחיל לבדוק, אם העוגות לא עשויות מבפנים היטב הוסיפו כל פעם עוד 5 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים מהתנור ומקררים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.