Go Back
+ servings
מתכון מאפה שמרים

מאפה שמרים שוקולד ואגוזי לוז טחונים משגע

למרות שהמאפה נראה מושקע בטירוףףף ומרהיב ביופיו תתפלאו לגלות שהוא ממש פשוט להכנה.
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 40 עוגיות
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית שקעים

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס שמן
  • ½ חבילה חמאה מומסת (50 גרם )
  • מלח (קורט)
  • ½2-2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • 3 חפיסות שוקולד מריר (300 גרם )
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • ½2 כוסות אגוזי לוז / מלך

סירופ דבש:

  • ½ כוס דבש

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נערבל במיקסר וו גיטרה עד שמקבלים בצק רך ונעים.
  • נכסה בניילון נצמד למשך שעה עד להכפלת הנפח.

להכנת המילוי:

  • נמיס במיקרוגל את השוקולד מריר, לבחוש היטב למרקם חלק.
  • נוסיף 1 כוס שמנת מתוקה עם 2 כפות טחינה גולמית. נערבב.
  • נוסיף כעת את האגוזים ולבחוש עד לקבלת מרקם סמיך מאוד – נכניס למקרר ל-15 דקות.

המשך הכנה:

  • עם ידיים משומנות ניצור גלילים בקוטר 2 ס"מ, ובאורך 10 ס"מ, נניח במגש ומעבירים למקרר.
  • נקרוץ 20-22 עיגולים מעט גדולים מכדור פינג פונג, ונשטח למלבן ברוחב 10 ס"מ.
  • נניח באמצע את גליל השוקולד ונסגור היטב בקצוות,
  • נגלגל לגליל ארוך כך שהקוטר יהיה בערך 1-1.5 ס"מ.
  • נשטח מעט ביחד בעזרת סכין חדה, נחתוך חריצים לאורך כל הגליל אך לא עד הסוף.
  • נתחיל לגלגל עד הקוטר הרצוי (מספיק לשני שקעים).
  • נניח בתבנית שקעים משומנת בחמאה/מרגרינה, נפתח מעט את החריצים ונכסה בניילון להתפחה של 15 דקות.
  • נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום של 180 מעלות עד להשחמה, בערך 30-35 דקות.
  • בתום האפייה כשהמאפים עדיין חמים, נמרח את סירופ הדבש שלנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.