Go Back
סמבוסק, מאפה בשר

מאפה בשר ב-10 דקות עבודה (סמבוסק)

הסוד של סמבוסק בשר מבצק ספידי, הוא כמובן בבצק הכי קל ופשוט שיש.  מ-5 מצרכים בלבד!
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: עדינה בטש

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מחבת בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • ½ כף מלח (שטוחה )

למילוי הבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח (קורט)
  • שמן (מעט)

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • להכניס את כל מרכיבי הבצק לקערה, ללוש הכל עד לקבלת בצק אחיד ולתת מנוחה 15 דקות.

להכנת מילוי הבשר:

  • לטגן את הבצל קצוץ עד שיזהיב ולהוסיף חצי קילו בשר טחון.
  • לתבל ולטעום טעמים ולשפר(אפשרי להוסיף ירק קצוץ).
  • לטגן עד לבישול הבשר ולצנן.

המשך הכנה:

  • לקרוץ עיגולים, למלא כף מהמלית ולקפל לחצי ולהדק .
  • להבריש בביצה ולפזר שומשום.
  • להכניס לתנור ולאפות על חום של 180° כ- 20 דקות או עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.