Go Back
רולדת שמרים שוקולד, עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד פרווה

מרכיבים מעולים, הכנה קלה ויש לכם עוגת שמרים ושוקולד פשוטה ומעולה!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

2 תבניות אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • 10 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום
  • 6 כפות קקאו
  • 5 כפות שוקולית
  • 1 כפית קינמון

סירופ לזיגוג:

  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס מים
  • ½ לימון (סחוט)
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • את המים להוסיף בהדרגה וללוש היטב עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • למרוח את הבצק במעט שמן, לכסות בניילון ומעל מגבת ולהתפיח כשעה וחצי.
  • להוריד נפח ולהתפיח עוד חצי שעה.
  • לחלק את הבצק ל -4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דק.

להכנת המילוי והמשך הכנה:

  • לשים את המצרכים יחד ולהוסיף שמן עד שנוצרת משחה רכה כך שיהיה קל למרוח.
  • למרוח מילוי שוקולד ולגלגל לרולדה ואז לסובב משני הצדדים שייווצר בורג ולהניח בתבנית כל שתי רולדות בתבנית אחת.
  • להתפיח שעה ורבע ולמרוח ביצה.
  • לאפות בתנור על חום של 180 מעלות כ 30 -35 דקות או פשוט לבדוק אם הצד התחתון קיבל צבע שחום - לא לייבש.
  • להכנת הסירופ לזיגוג:
  • לבשל את מרכיבי הסירופ חצי שעה ולמרוח על העוגה לאחר האפייה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.