Go Back
ברוקולי מתכון, ברוקולי בתנור

ברוקולי בתנור מתכון מנצח

ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 2 חבילות ברוקולי טרי (מפורק לפרחים)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית אבקת מרק פרווה עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בחצי כפית במלח)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש
  • 1 כפית כפית שום גבישי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)

אופן ההכנה

  • להרתיח מים + כפית מלח, להוסיף את פרחי הברוקולי לבישול של 2-3 דקות לא יותר.
  • לסנן היטב, לקרר כמה דקות, ולהעביר את פרחי הברוקולי לקערה גדולה.
  • לשים את השמן זית, התבלינים ולעסות היטב בעדינות עם הידיים ככה שפרחי הברוקולי ייעטפו היטב בתבלינים ובשמן הזית.
  • להעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות כ-15-20 דקות (ממליצה לבדוק בעזרת סכין חדה שאכן פרחי הברוקולי אפויים היטב, הסכין צריכה לעבור חלק).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.