Go Back
פשטידת עלי מנגולד, פשטידת מנגולד

פשטידת מנגולד תרד

מתכון מדהים לפשטידת מנגולד או תרד (מה שאוהבים!) , בהכנה סופר קלה
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מיה הרצוג

ציוד

תבנית לתנור קטנה
סיר קטן

המצרכים

  • 1 חציל (בינוני)
  • 1 בצל
  • 1 זוקיני
  • 1 שן שום
  • 1 חבילת עלי מנגולד
  • 1 חבילת עלי תרד

לרויאל:

  • 2 ביצים
  • 3/4 מיכל שמנת לבישול 9 / 10%
  • 4 כפות קמח תופח (גדושות)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • מוסקט (קורט )

אופן ההכנה

  • פורסים חציל בינוני לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  • מושחים בשמן זית משני הצדדים ומכניסים לתנור לגריל עד שמשחים משני הצדדים.
  • קוצצים בצל לרצועות ומטגנים בשמן זית.
  • מוסיפים זוקיני אחד פרוס - לא קלוף לפרוסות דקות לאורך ואז למקטעים של כ 4 ס"מ.
  • מוסיפים שן שום כתושה.
  • מוסיפים חבילת עלי מנגולד שטופים, קרועים ומופרדים מהגבעול.
  • כשמתרכך מוסיפים חבילת עלי תרד שטופים.
  • לערבב עד שהנפח מצטמצם ולסנן את הנוזלים היטב.
  • את החציל הקלוי לחתוך לרצועות דקות ולהוסיף לתערובת.

להכנת הרויאל:

  • לערבב בסיר את רכיבי הרויאל עם הירקות היטב אחרי שהם התקררו מקסימום פושר ולהעביר לתבנית משומנת.
  • להכניס לתנור ולאפות על חום של 180° כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

הערות וטיפים

  • להגיש עם שמנת חמוצה.
  • אפשר להחליף את החציל ברצועות פלפל קלוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.