נניח בקערה את העגבניות, נשטוף היטב, נוריד את האמצע ונחתוך ל-4. נחתוך ונטחן בנינג׳ה או במג׳ימיקס את כל הירקות, נניח בסיר עמוק וגדול, נבשל על הגז על אש גבוהה כשעה וחצי ומדי פעם נערבב עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי, לפעמים יש הרבה נוזלים.
מדי פעם נרים את הנוזלים שצפו עם מצקת למסננת עם קערה מלמטה. את המים נשפוך ואת העגבניות שנשארו במסננת נחזיר לסיר (אם מקלפים את העגבניות וסוחטים מהנוזלים, אז יש פחות נוזלים בבישול),
נוסיף מלח, כף או שתיים פפריקה חריפה עם שמן (לא חובה, רק אם רוצים יותר חריף, כי לא תמיד הפלפלים חריפים, אפשר רק מלח. מי שרוצה פחות חריפות שימו פפריקה מתוק) ושמן אדום מרוקאי.
נבשל עוד כחצי שעה-שעה ונערבב כל הזמן, ומדי פעם נוסיף עוד שמן, זהירות זה מתפזר לכל הכיוונים ומלכלך את הגז, אז מומלץ לשים מכסה עם רשת וחורים ואז זה לא מתפזר לכל עבר, הפעם בישלתי עם הסיר של הקוסקוס שהוא מאמייל וגבוה מאוד, פשוט תענוג. פעם ראשונה שהגז לא התלכלך בכלל.