Go Back
מטבוחה חריפה

מטבוחה חריפה אששששש

מטבוחה חריפה אששששש, הכי ביתית, הכי מרוקאית, הכי חובה בכל ארוחה ועם כל חלה טרייה. ה-סלט לשבת בטעם מקפיץ, מלהיב ומלהיט את הלשון בשיגעון
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: יוכי דהן

המצרכים

  • 10- 8 קילו עגבניות רכות (אבל לא ממש רכות,)
  • 10-15 שיני שום
  • 10 פלפלים חריפים (אפשר יותר ואפשר פחות)
  • 2 גמבה
  • 2 פלפל ירוק בהיר
  • מלח
  • 1-2 כפות פפריקה חריפה עם שמן אדום
  • שמן אדום מרוקאי

שמן אדום:

  • 5 כפות אבקת פפריקה אדומה עם שמן (מחנות תבלינים)
  • 3 כפות פפריקה חריפה (לא חובה)
  • מלא שמן קנולה עד לסוף הצנצנת

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את העגבניות, נשטוף היטב, נוריד את האמצע ונחתוך ל-4. נחתוך ונטחן בנינג׳ה או במג׳ימיקס את כל הירקות, נניח בסיר עמוק וגדול, נבשל על הגז על אש גבוהה כשעה וחצי ומדי פעם נערבב עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי, לפעמים יש הרבה נוזלים.
  • מדי פעם נרים את הנוזלים שצפו עם מצקת למסננת עם קערה מלמטה. את המים נשפוך ואת העגבניות שנשארו במסננת נחזיר לסיר (אם מקלפים את העגבניות וסוחטים מהנוזלים, אז יש פחות נוזלים בבישול),
  • נוסיף מלח, כף או שתיים פפריקה חריפה עם שמן (לא חובה, רק אם רוצים יותר חריף, כי לא תמיד הפלפלים חריפים, אפשר רק מלח. מי שרוצה פחות חריפות שימו פפריקה מתוק) ושמן אדום מרוקאי.
  • נבשל עוד כחצי שעה-שעה ונערבב כל הזמן, ומדי פעם נוסיף עוד שמן, זהירות זה מתפזר לכל הכיוונים ומלכלך את הגז, אז מומלץ לשים מכסה עם רשת וחורים ואז זה לא מתפזר לכל עבר, הפעם בישלתי עם הסיר של הקוסקוס שהוא מאמייל וגבוה מאוד, פשוט תענוג. פעם ראשונה שהגז לא התלכלך בכלל.

שמן מרוקאי אדום:

  • ניקח צנצנת של ריבה או קפה, נשים 5 כפות אבקת פפריקה אדומה עם שמן, 3 כפות פפריקה חריפה (לא חובה) ונמלאים שמן קנולה עד לסוף הצנצנת. נערבב היטב ונניח לאבקה לשקוע. עם השמן הזה משתמשים לכל הבישולים שצריכים צבע אדום, דגים, מטבוחה, פסטה, שקשוקה וכו׳. מדי פעם, כשהצבע כבר לא אדום חזק, זורקים ומחליפים את האבקה וחוזרים על כל התהליך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.