Go Back
מתכון עוגת טירמיסו

עוגת טירמיסו קלאסי משובחת

מתכון קליל וברור שכל אחד יכול להכין. מורכבת משכבות ביסקוויטים במלית קרם עם קקאו משדרג מעל. 
ציון 3.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית עגולה קפיצית 26
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • ½1 חבילות ביסקוויטים (בחבילה יש 2 שרוולים)
  • ¼ כוס מים (רותחים)
  • 2 כפות קפה מגורען
  • ¾ כוס מים (קרים)
  • ליקר (למי שאוהב )

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • ½1 חבילות פודינג וניל (120 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (500 גרם)
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה

  • נמיס את הקפה במים הרותחים ואז נוסיף את המים הקרים. בזה נטבול את הביסקוויטים.

להכנת הקרם:

  • נקציף את השמנת עם החלב, הסוכר, והפודינג לקצף יציב.
  • ננמיך למהירות נמוכה ונוסיף את הגבינות.

להרכבת העוגה:

  • נטבול לשנייה קצרה רק צד אחד של הביסקוויטים ונסדר אותם בתבנית (אם צריך שוברים לפי הגודל הרצוי).
  • על שכבת הביסקוויטים נשים חצי מקרם הגבינה.
  • שוב נטבול ביסקוויט לשנייה בקפה ונסדר גם על הקרם.
  • את החצי השני של הקרם, נשים בשקית זילוף עם צנטר חלק, או בלי צנטר בכלל, ונזלף את הקרם מעל הביסקוויטים.
  • נשים בהקפאה לכמה שעות.
  • נוציא ונפזר מעל העוגה את הקקאו, ואז נשים במקרר.
  • מי שאוהב יכול להשאיר בהקפאה ו-20 דקות לפני הגשה להוציא אותה ולהפשיר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.