Go Back
מתכון פחזניות

מתכון פחזניות קלות ומנצחות

מה יותר מושלם ממילוי מפנק ומלטף של קצפת נהדרת, קרם וניל קטיפתי או פטיסייר ענוג.
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים ( M)

אופן ההכנה

  • בסיר קטן לחמם חלב, סוכר, סוכר וניל וחמאה, להביא לרתיחה ולערבב עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כוס קמח, תוך כדי ערבוב ובהדרגה, עד שנהיה גוש בצק שיתנתק מדפנות הסיר.
  • להעביר את גוש הבצק לקערת מיקסר ולצנן מעט.
  • מוסיפים ביצים וטורפים טוב טוב במיקסר עם וו גיטרה.
  • להעביר את תערובת הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב, ולזלף על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות את הפחזניות כ-30 דקות, תלוי בתנור.
  • לאחר צינון מוחלט של הפחזניות לחתוך לרוחב ולמלא בקרם פטיסייר / קצפת. - ניתן גם לטבול את הפחזניות בשוקולד מומס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.