Go Back
+ servings
מתכון עוגת שמרים נוטלה

עוגת שמרים נוטלה בשני צבעים

מתכון קל ופשוט להכנת עוגה מנחמת ונפלאה שלא תפסיקו לקצור עליה מחמאות כל פעם שמכינים.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
כמות 2 עוגות
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

2 תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 5 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • ¼1 כפות שמרים
  • 1 כוס חלב (פושר)
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס מים (פושרים)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות קקאו (מהולות ב-3 כפות מים רותחים)

למילוי:

  • ממרח שוקולד

אופן ההכנה

  • נשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ונערבב.
  • נוסיף את הסוכר והמלח ונערבב ואז נוסיף את הביצים, החלב, השמן, והמים ונערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעשה כדור ונחלק אותו לחצי שווה בשווה.
  • חצי אחד נשים בקערה ונכסה עם ניילון נצמד, והחצי השני נחזיר למיקסר ונוסיף לה את הקקאו ונערבל טוב לבצק.
  • אם דביק נוסיף כל פעם כף קמח עד שהבצק חום.
  • נכסה בניילון נצמד ונתפיח את 2 הכדורים לשעה.
  • נחצה כל כדור לחצי ונניח 2 חצאים חום ולבן בצד.
  • נקמח משטח עבודה ונרדד לריבוע, נמרח שוקולד ונגלגל לרולדה.
  • ככה נעשה עם השאר ואז כל רולדה נחצה לחצי (צריך להיות לכם 2 רולדות חום ו2 רולדת לבן), ונעשה צמה.
  • נשמן תבניות אינגליש קייק לא חד פעמי, נכווץ את הרולדות יחד ונכניס לתבנית.
  • נחמם תנור על חום של 180 מעלות 10 דקות מראש ונכניס ל 30 עד 40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.