Go Back
מתכון חזה עוף ממולא

חזה עוף ממולא עם רוטב

מתכון לחזה עוף רך ועסיסי הממולא בבשר טחון מושלם, עם אופציה לשדרוג המנה ברוטב מדהים שיקפיץ לכם את הטעם לרמה הבאה. בתיאבון!
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

מחבת רחבה

המצרכים

  • 8 יחידות חזה עוף פרוס

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 בצל (מטוגן)
  • 50 גרם צנוברים
  • 1 קורט קינמון
  • ½ קילו בשר טחון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה

לרוטב:

  • 3 כפות סויה לרוטב
  • 2 כפות קטשופ
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כפית זינג'ר
  • 2 שיני שום (כתוש)

לפיזור (אופציונלי):

  • 1 חופן שומשום
  • ¼ כוס כוסברה

אופן ההכנה

למילוי:

  • נטגן במעט שמן את הבצל עד הזהבה, נוסיף את הבשר הטחון, והצנוברים.
  • נתבל במעט קינמון, מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומלח.
  • נשים בקערה ונערבב עם 1 ביצה.
  • ניקח 8 נתחי חזה עוף פרוסים דק ונניח מהמלית בקצה החזה כאשר הצד של הסגירה הוא למטה.
  • נגלגל מהבסיס לסגור קצוות ולהמשיך לגלגל עד הסוף.
  • ניקח ניילון נצמד ונגלגל את החזה עוף עם הניילון בצורת סוכריה.
  • נרתיח סיר עם מים ונכניס את החזה המגולגל למים הרותחים כ- 10 דקות עד שהופך לצבע לבן.
  • נקרר לגמרי ונוציא את הניילון המוצמד.

להכנת הרוטב:

  • בקערה נמזוג 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית, חצי כוס רוטב צילי, 2 כפות קטשופ, 2 כפות חומץ, כף גדושה סוכר, מעט זינג'ר טרי מגורד, 2 שיני שום כתוש.
  • נשפוך על חזה העוף נחכה 15 דקות ואז נניח על מחבת ל 15 דקות נוספות עד השחמה.
  • לקישוט אפשר לפזר שומשום קלוי ולפזר כוסברה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.