Go Back
מתכון לחם ללא גלוטן

לחם ללא גלוטן דל פחמימה

לחם ללא גלוטן אוורירי ומדהים זה שנמס בפה ומתאים לתזונה קיטוגנית.
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

כוס חד פעמי שתיה קרה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1 כוס פשתן (טחון דק)
  • ½ כוס פסיליום
  • ¼ כוס שמן MCT / כל שמן שמותר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 5 ביצים
  • 1 כף אבקת אפיה
  • מלח (קורט)

לקישוט :

  • שברי אגוזים / שקדים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים חלמון בקערה וחלבון בקערה.
  • לחלמונים נוסיף את כל המרכיבים למעט המלח ונערבב לתערובת אחידה.
  • לאחר מכן נקציף את החלבון עם קמצוץ מלח ( לפי טעם) עד לקבלת קציפה לבנה יפה ויציבה.
  • את הקציפה נוסיף לאט לתערובת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לשבור את הקצפת.
  • נניח בתבנית אינגליש קייק נייר אפיה נשמן מעט ונעביר את התערובת לתבנית נפזר מעל שברי אגוזים או שקדים.
  • נחמם תנור ל 175 מעלות ונאפה למשך כ 30 דקות ו/או עד להזהבה עדינה.
  • נכבה את התנור ונשאיר לעוד 20 דקות נוציא ונקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.