Go Back
+ servings
קישים לשבועות

קישים לשבועות במגוון מילויים

בצק פריך ומשגע שמכינים בקלות. מרדדים, מהדקים לתבנית פאי ומוסיפים כל מילוי שאוהבים.
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
כמות 2 פשטידות
באדיבות: מורן תורג'מן

ציוד

תבנית בקוטר 26 / 28
מיקסר / מעבד מזון

המצרכים

לבצק:

  • קמח מנופה (400 גרם )
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם )
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 חלמונים
  • 5-6 כפות מים

למילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים + 2 החלבונים שנותרו מהבצק
  • 2-3 כפות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • בולגרית מגורדת (100 גרם )
  • צהובה מגורדת (100 גרם )
  • מוצרלה מגורדת (100 גרם )
  • 1 חופן פרמז'ן (מגורדת)
  • מרק עוף פרווה (לפי הטעם)
  • אגוז מוסקט מגורד (מעט )
  • פלפל לבן/שחור (קורט)

לפיזור:

  • ברוקולי / בצל ופטריות / בטטה / גבינת עזים עם תרד / טימין (מה שאוהבים)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נכניס למקסר/מעבד מזון את הקמח המנופה.
  • נחתוך את החמאה הקרה לקוביות ונוסיף חצי כפית סוכר, חצי כפית מלח.
  • נעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נוסיף את החלמונים וחמש שש כפות מים בערך, ונעבד עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה.

להכנת מילוי הרויאל:

  • נטרוף בקערה את חומרי המילוי - שמנת מתוקה, כוס חלב, ביצים, גבינות, 2 כפות גדושות קמח עם אחד אבקת אפייה.
  • נוסיף תבלינים ונערבב טוב.

המשך הכנה:

  • נרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה, נקפיא 5 דקות ולשפוך את התערובת הרויאל.
  • נסדר את התוספות שאוהבים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ל 40-50 דקות בערך, תלוי בתנור ( עד שמוכן).
  • בהתחלה נכניס חצי שעה בשלב התחתון ואז להעלות לאמצע להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.