Go Back
מתכון מאפה גבינה

מאפה גבינות ועגבניות ללא גלוטן

שבועות בפתח והנה לכם עוד מתכון מושלם שיתחיל לכם את החג כמו שצריך - מאפה גבינות קל ובריא עם טעם נדיר
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית מאפניס / תבנית צורות

המצרכים

  • קמח שקדים (160 גרם )
  • גבינה קוואטרו פורמאג'י של גד 26% שומן (100 גרם )
  • מלח (קורט )
  • 1 חלבון ביצה (L)
  • חומץ תפוחים (25 מ"ל )
  • שמן זית (40 מ"ל )

לממרח עגבניות:

  • 1 כף שמן זית
  • בזיליקום טרי (לפי הטעם)
  • 4 עגבניות שרי (חתוכות לחצאים)
  • 1 שן שום
  • מלח (קורט)
  • עשבי תיבול (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את המרכיבים היבשים ואז את הנוזלים.
  • נערבב עד לקבלת תערובת אחידה שאותה נניח בצד עד להכנת ממרח העגבניות.

הכנת ממרח עגבניות שרי:

  • נשים במחבת כף שמן ונטגן שן שום כתושה.
  • נוסיף את העגבניות +עלי בזיליקום +עשבי תיבול +מלח לא חובה.
  • נטגן עד לאידוי כמעט של כל הנוזליים (אבל לא לייבש לגמרי).

המשך הכנה:

  • את הממרח עגבניות שהכנו נוסיף לבצק שלנו ונערבב טוב טוב עד לקבלת תערובות שהתמזגה בשלמות עם ממרח העגבניות.
  • נכניס לתבנית מאפניס או כל תבנית צורות שיש ברשותכם.
  • לחמם תנור על חום של 180 מעלות ולאפות למשך 25 דקות או עד להזהבה קלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.