Go Back
מתכון עוגיות שקדים

עוגיות שקדים ואגוזים בניחוח מטריף

מתכון לעוגיות שקדים ואגוזים פריכות שטעים לאכול לצד הקפה או התה.
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • קמח שקדים (150 גרם )
  • אגוזי מלך גרוסים (60 גרם )
  • 2 ביצים
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כף סוכר וניל ( ללא סוכר)
  • ממתיק טחון דק (למי שאוהב מתיקות אפשר/רצוי להוסיף לפי הטעם לא חייב )
  • 1 כף תמצית שקדים
  • ½ חבילה חמאה / חמאת קוקוס לפרווה (50 גרם - מומסת)

לקישוט:

  • שברי אגוזי מלך (חתוכים גס)

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את כל המרכיבים היבשים ולאחר מכן את הנוזליים.
  • נערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נחלק את התערובת ל-2 אפשר גם ל-3 למי שנוח.
  • נניח על משטח עבודה נייר אפייה.
  • נרטיב את הידיים ונעביר אותם על הנייר אפיה שיהיה לח.
  • נשמור על ידיים לחות ונגלגל את התערובת מעל נייר האפייה שתראה כמו נחש לא דקה ולא ארוכה.
  • נעביר לתבנית ונפזר שברי אגוזים מעל.
  • אפשר ליצור חריצים לפריסה לא חובה אפשר גם בתום האפייה.
  • נחמם מראש תנור ל-180 מעלות ונאפה חצי שעה.
  • נוציא את המאפה ונפרוס אותו לפרוסות ונחזיר לתנור כשהוא כבוי ועדיין חם לעוד חצי שעה להתייבש לגמרי.

הערות וטיפים

  • לאחר הוצאת העוגיות מהתנור ניתן להם לנוח כשעתיים.
  • אפשר לזלף שוקולד מעל - לא חובה הם עשירות גם בלי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.