Go Back
מתכון גלידה ביתית

גלידה ביתית ללא מכונה בטעמים שונים

כמה דקות הכנה, כמה שעות הקפאה ותקבלו גלידה ביתית בטעמים שאפילו לא קיימים בחנויות.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ליאת חתוכה

ציוד

מיקסר
Advertisements

המצרכים

  • 4 מיכלי שמנת מתוקה (1 ליטר)
  • 1 מיכל קופסת מרוכז (400 גרם)
  • 15 טיפות תמצית טעם
  • אבקת צבע מאכל (קורט )
Advertisements

אופן ההכנה

מתכון בסיסי:

  • הקציפו 4 גביעי שמנת מתוקה חלבית / פרווה.
  • הוסיפו בתנועות קיפול מיכל חלב מרוכז.
  • חלקו את הכמות ל 3 קערות.
  • לכל אחת הוסיפו הוסיפו 15 טיפות תמצית טעם וקורט אבקת צבע מאכל.
  • (ניתן גם להכין את כל הכמות מטעם אחד שהכי אוהבים)

דוגמאות לטעמים שונים:

    להכנת גלידת פיסטוק:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות  תמצית בטעם פיסטוק של מלכת הג'לי + קורט אבקת צבע מאכל ירוק של מלכת הג'לי.
    • בתנועות קיפול לערבב את החלב המרוכז עם השמנת עד שמתקבלת מסה אחידה.
    • להוסיף תוספות שאוהבים בתנועות קיפול.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידת מנטה עם שברי שוקולד מריר:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם מנטה.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לפזר ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ בתוך המסה ולקשט מעל.
    • ניתן להוסיף צבע באמצעות קורט אבקת צבע מאכל ירוק של מלכת הג'לי, אך זה לא חובה.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידה ביתית מנגו:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם מנגו.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לקלף ולחתוך את תוכן מנגו אחד קטן.
    • לפזר ולהוסיף את המנגו הקצוץ בתוך המסה ולקשט מעל.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידה ביתית בטעם עוגת גבינה ביסקוויטים ואגוזי מלך:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם עוגת גבינה.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לפזר ולהוסיף  5 ביסקוויטים קצוצים וכ - 15 אגוזי המלך בתוך המסה ולקשט מעל.
    • להקפיא 7-8 שעות.

    להכנת גלידה ביתית בטעם מלבי וקוקוס:

    • להקציף את השמנת המתוקה עד להתייצבות.
    • להוסיף 15 טיפות תמצית בטעם מלבי.
    • להוסיף בתנועות קיפול את מיכל החלב המרוכז.
    • לפזר ולהוסיף את שבבי קוקוס קלוי ורבע כוס תרכיז אדום למלבי בתוך המסה ולקשט מעל.
    • להקפיא 7-8 שעות.
    Advertisements

    הערות וטיפים

    רוצים עוד רעיונות? אפשר להכין גלידות בטעמי פיסטוק ופקאן, גלידת בזוקה ומרשמלו, גלידת וניל צרפתי ושברי עוגיות ועוד. וכמובן! הוסיפו תוספות כמו שאתם אוהבים.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.