Go Back
מתכון משה בתיבה

משה בתיבה - סירות תפוחי אדמה חלומיות

מתכון מושלם של סירות תפוחי אדמה רכות ומשגעות שמעליהן מלית בשר טחון עסיסי במיוחד.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סוניה לוי

ציוד

סיר רחב
סיר בינוני
מעבד מזון

המצרכים

  • 1 בצל (גדול)
  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 כף תבלין לקציצות / 1 כף ראס אל חנות
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל לבן
  • תפוחי אדמה קטנים ומקולפים

לרוטב:

  • 4 כפות רסק עגבניות
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 שיני שום (כתוש)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 עגבניות
  • 5 שיני שום (קצוצות)
  • ¾ כף פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • נקצוץ את הבצל והכוסברה במעבד מזון.
  • נתבל ונערבב היטב יחד עם הבשר.
  • נקלף את התפוחי אדמה ונבשל אותם בסיר עם מים למשך 1/2 שעה.
  • נסמן עם סכין את גודל הגומחה ונרוקן עם כפית ליצירת גומחה בתפוח אדמה.

להכנת הרוטב והמשך הכנה:

  • בסיר רחב נחמם את השמן בלהבה גדולה.
  • נוסיף בצל קצוץ ונטגן.
  • נוסיף עגבניות מקולפות וחתוכות ונטגן למשך דקה.
  • נשים בסיר את שאר מרכיבי הרוטב נערבב היטב ונבשל למשך 3 דקות על אש גבוהה.
  • ננמיך את הלהבה ללהבה בינונית.
  • ניקח חופן בשר ונמלא את תפוחי האדמה ונניח ברוטב.
  • את שאריות התפוחי אדמה שרוקנו נניח גם ברוטב ונבשל כשעה.
  • בסיום הבישול נפזר מעל הכל כוסברה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.