Go Back
מתכון מאפה גבינה

מאפה גבינה ללא גלוטן לארוחת ערב

מאפה גבינה ללא גלוטן לארוחת ערב משובחת מכינים בקלילות עם חומרים סופר איכותיים ובריאים, כמו קמח שקדים עשיר ומעולה שיספק לכם באגט בטעם טבעי ומעודן ומרקם עשיר ופריך כמו של באגט צרפתי אמיתי.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • ¼1 כוסות קמח שקדים
  • 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
  • 1 כף קסאנטן גאם
  • 3 כפות שמן MCT
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ¼ כוס מים פושרים

למלית:

  • 2 פרחי כרובית (כוס כרובית מפוררת)
  • 2 פרחי ברוקלי (כוס ברוקלי מפורר)
  • גבינת מוצרלה 24% שומן (15 גרם )
  • גרם גבינת עובש כחולה 30% שומן (15 גרם )
  • בולגרית 24% שומן (15 גרם )
  • 4 זיתים (ללא גלעין)

אופן ההכנה

הכנת המלית:

  • מפוררים את הכרובית והברוקולי לפירורים גסים.
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שנוצרת עיסה מכל המרכיבים.
  • אופן הכנת הלחם:

הכנת הבצק והמשך הכנה:

  • מניחים את כל המרכיבים בקערה קודם את היבשים ואז את הנוזלים.
  • מערבבים הכול עד לקבלת בצק אחיד ומוכן לעבודה.
  • מחלקים את הבצק ל-2.
  • מניחים נייר אפיה על משטח העבודה מרטיבים את קצות האצבעות ופותחים את הבצק לצורה מלבנית.
  • מניחים את המלית שהכנו במרכז המלבן ומקפלים את הבצק ואז מגלגלים לצורת בגט ומהדקים טוב את הצדדים.
  • מניחים את הבגטים הממולאים בתבנית עם נייר אפיה.
  • מברישים מעט שמן McT מעל להשחמה.
  • אופים בטמפרטורה של 175 למשך 35 דקות או עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.