Go Back
מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה ללא תחתית

ללא תחתית, ללא קמח, ללא קצפות ולא גבוהה מדי אך יוצאת טעימה רכה ונימוחה במיוחד.
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: סימה ממן

ציוד

רינג 18 ס"מ
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 2 חבילות גבינה לבנה 5% (500 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

  • נפריד את החלמונים והחלבונים.
  • במיקסר נערבל את החלבונים יחד עם הכוס סוכר עד שנעשה קצף רך.
  • בקערה נפרדת שמים את החלמונים והגבינה, השמנת והקורנפלור והפודינג וניל, ומערבבים היטב.
  • לוקחים חצי מתערובת הגבינות, שמים בקצף החלבונים ומקפלים בעדינות.
  • שמים את החצי השני ומקפלים לתערובת חלקה.
  • לשמן עם חמאה רינג גודל 18 ס"מ ולשים בדפנות נייר אפיה ולשפוך לרינג את כל התערובת.
  • נכניס את העוגה לתחתית התנור (מסילה אחרונה מלמטה) עם תבנית של מים מתחת.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות טורבו ברבע שעה הראשונה
  • לאחר רבע שעה נוריד את חום התנור ל-150 מעלות ונמשיך לאפות 50 דקות ונכבה את התנור.
  • לתת לעוגה להישאר בתנור שעה ולהכניס למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.