Go Back
מתכון עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים מעולה

ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: טל גרבר

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק פירורים:

  • 3 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן

לשכבת השוקולד:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • 2 כפות קקאו
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית נס קפה
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

לבצק פירורים:

  • נערבב את הבצק ביד עד שנוצרים פירורים.
  • נשטח 3/4 מהבצק על תבנית אלומיניום מרובעת.
  • את הרבע שנותר נשמור על מנת לפזר מעל השוקולד.

לשכבת השוקולד:

  • נמיס במיקרו לשלוש דקות את החומרים של השוקולד (בלי הביצים) עד שנמס לחלוטין והתערובת חלקה.
  • נוסיף בהדרגה את הביצים אחת אחת ונערבב היטב.
  • נשפוך על הבצק.

המשך הכנה:

  • מהבצק שנותר לפורר פירורים ולפזר מעל השוקולד.
  • נאפה בתנור על חום של 180 למשך כ-30 דקות.
  • לאחר שמתקרר לחתוך לריבועים ולשמור בתוך קופסא אטומה.

הערות וטיפים

לאירוח: לסדר את הריבועי שוקולד בתוך מנז׳טים ולהניח על מגש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.