Go Back
מתכון עוגת תפוחים

עוגת תפוחים לשבת בכלום עבודה

עוגה סופר קלה שמכינים בצ'יק וזוללים גם בצ'יק. איך שתרגישו את המרקם העסיסי וחלומי שלה מיד תדעו שזאת תהיה ה-עוגה לשבת
ציון 4.30 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: המטבח של ברכה

ציוד

מיקסר

המצרכים

  • 5 תפוחים ( גדולים מתוקים / חמוצים)
  • 1 כף קינמון
  • אגוזים (100 גרם - טחונים גס)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 5 כפות מים קרים
  • 4 כפות סוכר

לקערת מיקסר:

  • 2 ביצים (גודל L)
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • חמאה (175 גרם )
  • 2 כפות חלב
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נקלף את התפוחים ונחתוך לקוביות בינוניות ונניח בקערה.
  • נוסיף כף קינמון, 100 גרם אגוזים טחונים גס. שקית סוכר וניל, 5 כפות מים קרים, 4 כפות סוכר - נערבב היטב ונניח בצד.
  • בקערת המיקסר נכניס 2 ביצים גדולות, כוס סוכר. שקית סוכר וניל ונקציף היטב.
  • נוסיף 175 גרם חמאה חתוכה לקוביות, ונמשיך ללוש היטב.
  • נוסיף 2 כפות חלב, 2 כוסות קמח מנופה. ואבקת ואפייה - ונמשיך ללוש עד להטמעת הקמח.
  • את רוב הבצק.לשטח בתחתית התבנית להשאיר מעט בצק בקערה (את זה לפזר מעל התפוחים).
  • את התפוחים שהנחנו בצד נניח מעל הבצק שבתחתית התבנית, בצורה אחידה.
  • מעל התפוחים, נפזר חתיכות מהבצק שהשארנו.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 180 מעלות שלושים דקות.
  • שהעוגה התקררה מעט ,לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • שימו לב לזמני האפייה. כל תנור מתנהג אחרת.
  • אני מגישה עים קצפת / כדור גלידה בטעם וניל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.