Go Back
מתכון עוגת טחינה

עוגת טחינה ושומשום בחושה (ללא סוכר)

עוגת בחושה בציפוי אגוזי מלך וקרמל, ספוגית עסיסית וטעימה, נטולת סוכר וגלוטן.
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • שומשום (50 גרם - טחון דק )
  • קמח שקדים (100 גרם )
  • 2 כפות טחינה (+ כפית)
  • 3 כפות ממתיק (טחון דק)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 2 כפות שמן MCT / כל שמן שמותר
  • מים (100 מ"ל)

לציפוי:

  • אגוזי מלך (חתוכים גס)
  • 2 כפות סוכר חום (של סוויטנגו)

אופן ההכנה

  • נניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • נשמן תבנית אינגליש קייק ונעביר את התערובת לתבנית.
  • נפזר מעל הבלילה את האגוזים ואת הסוכר חום.
  • נאפה בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 35 דקות או עד להזהבה של העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.