Go Back
פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי פרווה טעימה ובריאה

מתכון קליל של פשטידת ברוקולי דלת פחמימה, אבל עשירה בחלבון ובטעם סוחף של ירק עסיסי, קוקוס אקזוטי ותחתית בצק מקמח חומוס עשיר! ארוחת ערב מושלמת לצד גבינות, מתבלים וירקות
עדיין אין דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 400 גרם ברוקולי (לפרק לפרחים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לטבעות דקות (פרוסים לטבעות דקות)
  • 5 ביצים
  • 1 כוס נוזל קוקוס (ארוי די הירוק מומלץ)
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • לפרק את הברוקולי לפרחים ולאדות קלות במים רותחים, לטגן עד הזהבה עם שמן זית את הבצלים הסגולים
  • לטרוף בקערה את הביצים, נוזל הקוקוס, אגוז המוסקט והמלח והפלפל.
  • להוסיף את הבצל המטוגן, קמח חומוס ואבקת אפייה
  • לסדר את פרחי הברוקולי בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות
  • לשפוך את הבלילה מלמעלה וליישר. לאפות על חום של 170 מעלות כ-30-40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה יפה.

הערות וטיפים

  • אפשר קמח קינואה /קמח כוסמין מלא, אבל אז הפשטידה לא תהיה דלת פחמימה.
  • חלב קוקוס הוא הכרחי במתכון יש לו גם תפקיד שומני וגם נוזלים
  • אפשר גם עם ברוקולי קפוא. פשוט להפשיר במים רותחים כמה דקות, לסנן טוב טוב ולהמשיך כרגיל עם המתכון
  • אפשר להחליף את הברוקולי בתרד וייצא גם מעולה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.