Go Back
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה נימוחה בפה

עוגה שאף פעם לא נופלת - הכי מושלמת לקיץ, גם מפנקת וגם מזינה שהילדים יעופו עליה!
ציון 4.24 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אורנה קרן

ציוד

תבנית 26
מיקסר
Advertisements

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 קילו גבינה 5%
  • 1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • גרידת לימון (מלימון שלם)
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כוס סוכר
Advertisements

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים.
  • נקציף 1 כוס סוכר עם חלבון, את הסוכר להוסיף הדרגתית ולהקציף עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה
  • בקערה נפרדת נערבב היטב את החלמון עם הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט פודינג, ואת הלימון. - לערבב היטב עד לתערובת אחידה ועד שלא נשארים גושים.
  • נאחד את קצף החלבונים לקערת הגבינה בעדינות, כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה במרקם ובצבע, להימנע מערבוב יתר שלא לאבד את האווריריות.
  • נרפד תבנית 26 בנייר אפיה (או לשמן ג'חנון במרגרינה או חמאה)
  • לדפוק את התבנית על שיש ולנער קלות, ככה בועות האוויר יוצאות ולא מתפוצצות בזמן אפייה.
  • נאפה בחום 200 מעלות למשך רבע שעה
  • לאחר מכן להוריד את החום ל-160 בערך 40 דקות עד שהיא שזופה.
  • בסיום האפייה מומלץ לכבות את התנור ולהשאיר פנימה לפחות עוד 50-60 דקות, עם דלת סגורה כמובן.
  • נחכה 15 דקות נוספות ורק אז אפשר לחלץ מהתבנית. בנוסף, לפני שמכניסים למקרר יש לחכות לצינון מלא על מנת שלא תזיע במקרר.
  • אפיתם בסיר פלא? שמנו היטב את סיר הפלא ורפדו אותו עם שלושה חצאי נייר אפייה , שניים בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, נשמן גם מעט את הנייר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.