Go Back
מתכון עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים אפויה של סבתא

עוגת גבינה פירורים מדהימה במרקם חלומי עם בסיס פריך, מלית גבינה אוורירית וקרם שמנת נימוח.
ציון 4.27 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • חמאה (230 גרם )
  • סוכר (120 גרם )
  • 2 ביצים ( גודל L)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כפית מלח

למלית הגבינה:

  • גבינת טוורוג / כנען / טוב טעם (600 גרם )
  • סוכר (200 גרם )
  • 2 ביצים ( L)
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כפית מלח

לפידור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נכניס את לקערה את הקמח חמאה וסוכר ונערבב עם הידיים ביחד עד להיווצרות פירורים.
  • נפריש בצד כשליש מהבצק לצורך פיזור מעל העוגה.
  • נוסיף 2 ביצים גודל L, אבקת אפיה, חצי כפית מלח ונלוש עד לקבלת מרקם בצק חלק.
  • נשים נייר אפיה ונשטח את הבצק על הנייר.

הכנת מלית הגבינה:

  • נכניס לקערה את מרכיבי מלית הגבינה ונערבב היטב ביחד.
  • נשפוך מעל הבצק ונפזר את פירורי הבצק ששמנו בצד.
  • נכניס לתנור ונאפה בחום של 170 מעלות כשעה.

פידור:

  • נפדר באבקת סוכר.

הערות וטיפים

יש לקרר לפני חיתוך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.