Go Back
מתכון חלת מפתח

חלת מפתח שתמיד מצליחה (טיפים)

אז הנה מתכון קל ומושלם לחלת מפתח נפלאה לשבת אחרי פסח מבצק מעולה שמתאים אפילו לעוגת שמרים ולחמניות.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 קילו קמח
  • 4 כפות שמרים
  • 2 כפות אבקת גלוטן / משפר אפיה
  • 5 כפות סוכר
  • ½5 כוסות מים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  • נכניס לקערת המיקסר את הקמח שמרים אבקת גלוטן / משפר אפיה חצי כוס סוכר ונערבל.
  • נוסיף את כוסות המים ונמשיך לערבל.
  • נוסיף את השמן והמלח תוך כדי ערבול.
  • אם הבצק יוצא יבש נוסיף מים בהדרגה - כל כמה שניות לישה נוסיף מעט לפי הצורך.
  • נמשיך ללוש 10 דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות.
  • נניח בקערה להתפחה ל 40 דקות בלבד גם אם לא תפח.
  • נוציא את הבצק מהקערה בידיים משומנות ונעביר למשטח משומן.
  • נגלגל לרולדה ונניח ל 3 דקות.
  • נעצב נקניק מאורך ונקלע לחלות.
  • נניח בתבנית ונכסה במגבת דקה ונתפיח ל 45 דקות או עד להכפלה.
  • נבריש חלמון עם כפית סוכר וכפית מים.
  • נאפה בתנור על חום של 200 מעלות אפייה רגילה עד להשחמה.
  • שעה אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר אותן בטמפרטורת החדר.

הערות וטיפים

  • למי שאין תבנית אפשר להכין בבית כמו שהכנתי בתמונה למטה, לוקחים תבנית עגולה ואחת מלבנית,  חותכים בקצה ומהדקים בקצוות ואז נוצר צורה של מפתח. מומלץ להניח נייר אפייה בפנים. מי שלא משיג תבנית עם העמוד באמצע פשוט שתשים קערית חסינת אש באמצע והבצק מסביב..
    ואפשר גם בלי תבנית כמובן.
  • אפשר לוותר על הביצים ובמקומן להוסיף עוד מעט מים.
  • חשוב להכניס לתנור רק לאחר ההתפחה.
  • לא להתפיח בצק יותר משעה גם אם לא תפח לא מעניין !!! העיקר התפיחה לפני התנור! לא יותר..תשאירו לבצק כוח לתפוח לפני התנור לאחר עיצוב ותראו הבדל ניכר בגודל החלה.
  • החלה נעשתה מצמה של 3 חלקים..כל כדור תשקלו 120 גרם בערך או 140 גרם..
  • המתכון מתאים גם לעוגת שמרים באינגלישקייק (תשקלו 300 גרם) וללחמניות (תשקלו 110 גרם)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.