נכניס לקערת המיקסר את הקמח שמרים אבקת גלוטן / משפר אפיה חצי כוס סוכר ונערבל.
נוסיף את כוסות המים ונמשיך לערבל.
נוסיף את השמן והמלח תוך כדי ערבול.
אם הבצק יוצא יבש נוסיף מים בהדרגה - כל כמה שניות לישה נוסיף מעט לפי הצורך.
נמשיך ללוש 10 דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות.
נניח בקערה להתפחה ל 40 דקות בלבד גם אם לא תפח.
נוציא את הבצק מהקערה בידיים משומנות ונעביר למשטח משומן.
נגלגל לרולדה ונניח ל 3 דקות.
נעצב נקניק מאורך ונקלע לחלות.
נניח בתבנית ונכסה במגבת דקה ונתפיח ל 45 דקות או עד להכפלה.
נבריש חלמון עם כפית סוכר וכפית מים.
נאפה בתנור על חום של 200 מעלות אפייה רגילה עד להשחמה.
שעה אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר אותן בטמפרטורת החדר.