Go Back
שוקיים ממולאים

שוקי עוף ממולאות באורז ובשר

מתכון מושלם של שוקי עוף ממולאות שיפנקו אתכם בשוק עסיסית ממולאת בבשר ואורז רכים, ומעל הכל רוטב משגע
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סוניה לוי

המצרכים

למילוי:

  • 10 שוקיים עוף
  • 2 בצל גדול
  • כף מרק עוף
  • כוס אורז
  • ½ כוס כוסברה
  • 5 פטריות חיות
  • 3 כפות שמן
  • ½ ק"ג בשר טחון
  • 2 כוסות מים
  • כפית מלח
  • כף בהרט
  • 1 כפית פלפל לבן או פלפל שחור טחון

לרוטב:

  • ½ כוס סילאן
  • כפית מלח
  • כפית פלפל לבן או פלפל שחור טחון
  • ½ כוס רוטב צ'ילי
  • כף מרק עוף
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • לשוקיים: מחממים תנור טורבו 250 מעלות, מוציאים את העצם מהשוק (או מבקשים מהקצב שיוציא). שמים במחבת שמן ומחממים, קוצצים בצל ופטריות ומטגנים ולאחר 2 דקות מוסיפים את הבשר טחון
  • מועכים עם הכף ומערבבים, מוסיפים את האורז, הכוסברה, המים והתבלינים, מערבבים היטב ומכסים ומבשלים עד לכמעט ספיגת כל הנוזלים
  • להכנת הרוטב: שמים בקערה בינונית את כל חומרי הרוטב ומערבבים הכל יחד
  • מכניסים כף או שתיים מהמילוי לתוך השוקיים, מרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה, מניחים את השוקיים ומה שרוצים כתוספת - תמרים, בצלים, בטטות, כרובית, תפוחי אדמה וברוקולי
  • שופכים את הרוטב מעל, מכסים עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה. לאחר מכן מורידים את הרדיד ואופים עוד חצי שעה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.