Go Back
מתכון עוגת פרג

עוגת פרג תפוזית בציפוי שמנת מתוקה

עוגת פרג מופלאה ללא קמח וללא תוספת סוכר, א-בל כל "הללא" הזה לא ייתן לכם להרגיש לרגע שמשהו חסר.
ציון 3.40 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית אינגליש קייק / חד פעמית עגולה קטנה
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 ביצים
  • ½1 כפות סטיביה
  • כוס שמן
  • ¾ כוס קוקוס
  • פרג טחון (100 גרם)
  • ¾ כוס קמח שקדים
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 חופן אגוזי מלך (שבורים)
  • צימוקים / משמש יבש ללא סוכר ( חתוך לריבועים - לא חובה)
  • חצי חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (חתוך לקוביות קטנות - לא חובה)

ציפוי:

  • 1 חבילה פודינג וניל סוויטנגו (50 גרם)

אופן ההכנה

  • בקערה לערבב 2 ביצים עם כף וחצי סטיביה.
  • להוסיף 1/3 כוס שמן, שלושת רבעי כוס קוקוס, 100 גר' פרג טחון, שלושת רבעי כוס קמח שקדים, גרידת תפוז מתפוז אחד, מיץ מתפוז אחד, שקית אבקת אפיה, חופן אגוזי מלך שבורים.
  • אפשר להוסיף צימוקים או משמש יבש ללא סוכר חתוך לריבועים, חצי חבילת שוקולד מריר ללא סוכר חתוך לקוביות קטנות.
  • לערבב הכל יחד ולמזוג לתבנית משומנת.
  • מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות למשך חצי שעה או עד שמתייצב.
  • מוציאים ומטפטפים מעל מיץ תפוזים.
  • במיקרו ממיסים את חצי חבילת השוקולד הנותרת עם כף שמן.
  • מוזגים על העוגה, ומקררים בטמפרטורת החדר.
  • מכינים פודינג וניל סוויטנגו לפי ההוראות על גבי הקופסא ומוסיפים כף קוקוס.
  • מיישרים ומוסיפים מעל העוגה גרידת תפוז ושומרים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.