Go Back
מתכון פיתות ללא גלוטן

פיתות ללא גלוטן טעימות בטירוף

מתכון פיתות רכות ואווריריות לפסח בהכנה סופר קלה ופשוטה, ומרקם כל כך חלומי שפשוט לא יכולים להתאפק.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אביב ומור אנקרי

ציוד

סיר פיתות / מחבת

המצרכים

  • 1 שקית מולינו ירוק כשר לפסח (½ קילו)
  • 1 קוביה שמרים של שמרית (כשר לפסח )
  • ½1 כפות סוכר
  • כוס שמן זית
  • ½ כף מלח
  • מים (550 מ"ל - לא חמים)

אופן ההכנה

  • בצלחת לשים את הקובית שמרים עם 3 כפות מים וכפית סוכר, לערבב ולהוסיף לקמח.
  • לערבב להוסיף את הסוכר ואת השמן.
  • לערבב ולהוסיף את כל יתר המים.
  • לעבד במיקסר או ביד כשמתחיל להיות בצקי ודביק להוסיף מלח ולעבד עוד חצי דקה -הבצק צריך להיות דביק.
  • לשמן קערה ועם יד משומנת להוריד את הבצק ולעבד לכדור יפה ולהתפיח חצי שעה.
  • להוריד למשטח מקומח, להוציא את כל האוויר ולחלק ל 8 כדורים.
  • לרדד לפיתות ולתת להם לנוח רבע שעה.
  • לשים בסיר פיתות או תנור שחומם מראש על 230 מעלות (בתנור בערך 7 דקות).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.