Go Back
מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד כשרה לפסח

מתכון פשוט קליל ומהיר להכנת עוגה עסיסית וטעימה במיוחד שחובה להכין. 
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

כוס חמה חד פעמית
תבנית גודל 24-26

המצרכים

  • 6 ביצים (שלמות)
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות קמח תפוח אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות קקאו
  • 1 חבילה מזולה לאפייה (200 גרם)

לשכבה אמצעית:

  • 3 חלבונים
  • 3 כפות סוכר
  • קוקוס (150 גרם)

להכנת קרם שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)

אופן ההכנה

  • קודם כל מחממים את תנור ל 180 מעלות.
  • נרתיח את החלב, עם שלוש כפות הסוכר ושלוש כפות הקקאו.
  • נכבה את הגז ונוסיף לקערת החלב את המזולה. מערבבים טוב טוב שימס, ומקררים קצת.
  • נפריד שש ביצים ואת החלמונים נוסיף לשוקולד.
  • את החלבונים נקציף בהדרגה עם כוס סוכר אחת.
  • נעביר את הקרם שנוצר לקערה גדולה. ונקפל את הקצף שהכנו בעדינות אל תוך הקערה.
  • נוסיף כוס וחצי קמח תפוח אדמה עם שקית אחת של אבקת אפייה.
  • נשמן היטב תבנית גודל 24-26. ויוצקים חצי מהבלילה.

להכנת השכבה האמצעית:

  • נקציף שלושה חלבונים עם שלוש כפות של סוכר לבן.
  • נקפל אל תוך הקצף את הקוקוס שלנו ומפזרים מעל העיסה בעזרת כף ואת מה שנותר מהבלילה אנחנו יוצקים מעל.
  • נכניס לתנור ונאפה 45-50 דקות. אפשר לבדוק אם מוכן או עדיין לא עם קיסם מעץ.

להכנת הקרם:

  • על הגז נמיס את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר.
  • לצקת בזהירות מעל לעוגה שלנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.