Go Back
מתכון בורקס בשר

בורקס בשר מתכון ללא גלוטן

בורקס בשר לא פחות ממושלם שמכינים מדפי אורז הנותן מרקם מתפצפץ בפה וטעם אש!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 דפי אורז
  • בצל (גדול קצוץ)
  • 1 חופן צנוברים
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • פפריקה אדומה (לפי הטעם)
  • כמון וראס אל חנות (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה בצל גדול קצוץ, חופן צנוברים ושלוש שיניי שום כתושות, חצי קילו בשר טחון, ביצה וצרור פטרוזיליה קצוצה.
  • נתבל במעט מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון וראס אל חנות, נערבב היטב הכל ונניח בצד.
  • נרטיב 4 דפי אורז ונניח על משטח העבודה אחד ליד השני וחופף לשני, ככה שייווצר שטח גדול יותר.
  • נניח מהמלית בשטח הרחב יותר ונגלגל לצורת נקניק ומהנקניק לצורת שבלול.
  • נניח על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • נבריש בביצה ונפזר מעל שומשום / קצח / תערובת למאפים מלוחים ונחורר מעט את הבורקס עם קיסם.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, לשעה, עד שמזהיב והופך לקריספי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.