Go Back
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה ללא גלוטן ולא סוכר

עוגת גבינה קיטוגנית וסופר קלה להכנה במרקם מדהים וטעם בלתי נשכח! עונג צרוף לחך.
ציון 3.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

ציוד

תבנית קפיצית קוטר 24

המצרכים

  • 3 גביעים גבינת שמנת נפוליאון טבעית 25% שומן (675 גרם)
  • 1 גביע גבינת פילדלפיה (175 גרם)
  • 6 ביצים (L)
  • שמנת מתוקה (375 מ"ל )
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • סוויטאנגו (160 גרם )
  • 1 כף סוויטאנגו אינסטנט וניל
  • גרידת לימון (מלימון אחד)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  • לוקחים נייר אפיה ומקפלים בצורת מניפה מרפדים תבנית קפיצית קוטר 24 בנייר האפיה.
  • נייר האפיה יצור את הצורה הלא סימטרית ופחות אלגנטית של העוגה.
  • מניחים בקערת המיקסר את גבינת השמנת והביצים, ומערבלים בעזרת וו גיטרה לאיחוד.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה לקערה ומערבלים במהירות נמוכה המטרה שלנו רק לאחד לא להביא להקצפה.
  • מוסיפים את קמח הקוקוס, סוויטאנגו וניל, סוויטאנגו רגיל, תמצית וניל ואת גרידת לימון.
  • ממשיכים לערבל עד לאיחוד מלא, עוצרים את פעולת המיקסר ברגע שהמסה אחידה.
  • מעבירים את המסה לתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה כפי שהוסבר מעלה, מעבירים לתנור למשך 30 דקות.
  • כשהחלק העליון הפך חום כהה מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות ואופים עוד כ 20 דקות.
  • היה וחלקה העליון עדיין בהיר משאירים את חום התנור גבוה ממשיכים לאפות עוד כעשר דקות עד לחריכה ואז מנמיכים ואופים עוד כ 20 דקות.

הערות וטיפים

מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמעבירים למקרר כמובן על השיש במקום מוצל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.