Go Back
גלילות פרגית ממולאות

גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות

פרגיות עסיסיות שעוטפות בשר טחון צרוב במלית מעולה של תיבול ארומטי ושלל עלים רעננים מופלאים
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: המטבח של ליאת דוד

המצרכים

  • 10 יחידות נתחי ירכי עוף (עם העור וללא עצמות)

למלית:

  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • ½ קילו בקר טחון (מומלץ לטחון עם תוספת של 100 גרם שומן כבש)
  • עלים מחצי צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-5 גבעולי נענע
  • עלים מ-5 גבעולי בזיליקום
  • עלים מ-5 גבעולי אורגנו
  • מלח ופלפל
  • כפית כמון
  • כפית שטוחה כורכום
  • כפית שטוחה פפריקה
  • כפית צ׳ילי יבש

לרוטב:

  • בקבוק עגבניות פולפה של mutti
  • 1-2 שיני שום (כתושות)
  • פלפל ירוק חריף (חצוי)
  • מלח הימלאיה ורוד
  • פפריקה אדומה
  • כוס מים
  • מעט כמון
  • כף סילאן טבעי ( או סוויטאנגו)

אופן ההכנה

למלית:

  • מלהיטים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית ואת הבצל ומטגנים טיגון אידוי עד השחמה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה יחד
  • מוסיפים את הבשר ומאפשרים לו להיתפס מעט מחבת ורק אז מתחילים לפורר ולערבב כדי שלא יווצרו נוזלים (אם יש נוזלים הבשר לא ייצרב אלא יתבשל במיץ של עצמו)
  • לאחר שהבשר נצרב מעט מתחילים לערבב ולפורר אותו. מוסיפים את עשבי התיבול ואת התבלינים ומערבבים לאיחוד טעמים, לאחר מספר דקות נוספות מסירים מהאש ומצננים

לרוטב:

  • מלהיטים סיר קטן, מוסיפים מעט שמן זית, מקפיצים את הפלפל החריף והשום דקה-שתיים, מוסיפים עגבניות פולפה, תבלינים, סילאן או סוויטאנגו ומערבבים ומבשלים יחד דקה-שתים
  • מניחים מחצית מהרוטב על תבנית אפייה. פותחים את נתחי הפרגית כשהעור כלפי מטה וממלאים בבשר בחלקן הפנימי, מגלגלים וקושרים בחוט קשירה לבשר
  • מסדרים על התבנית עם הרוטב ועושים זאת עם כל הנתחים, מפזרים מעל את מחצית הרוטב שנותרה, סוגרים בנייר אפייה ונייר כסף מעל ומעבירים לאפייה בתנור של כשעה. לאחר שעה מוציאים את נייר האפייה והכסף ואופים עוד 20 דקות יחדיו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.