Go Back
פשטידה לפסח

2 מתכוני פשטידה לפסח עם בשרירקות

פשטידה לפסח במילוי בשר עסיסי ותפו"א נימוח, או פשטידה לפסח עם שפע ירקות רכים. מתכון קל עם עושר טעמים.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סוניה לוי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

פשטידה לפסח - בשר

  • 6 מצות
  • 10 תפוחי אדמה גדולים
  • 8 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1.5 כף מלח שטוחה
  • כף פלפל לבן טחון
  • ¼ כוס שמן

פשטידה לפסח - ירקות

  • 6 מצות
  • 10 תפוחי אדמה גדולים
  • 8 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ קילו ברוקולי
  • 2 גזר
  • 1 בטטה
  • 2 כפות שטוחות מלח
  • כף פלפל לבן טחון
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה

פשטידה לפסח - ירקות

  • נחמם תנור 200 מעלות, נרפד בנייר אפיה תבנית בגודל 25/25 או עגולה עם דפנות.
  • אם התבנית עגולה נניח 4 מצות ומעל את התבנית לסרטוט ונחתוך לצורה ונניח בתבנית.
  • נרטיב את המצות ונניח במצב שכל התחתית תכוסה. נחתוך מצות לרצועות דקות ונצפה את הדפנות.
  • בסיר גדול נמלא מים, נקלף את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים ובטטה ונבשל עד ריכוך.
  • את הברוקולי נשלוק ממש מעט. במחבת גדולה נחמם שמן, נקצוץ בצל דק ונטגן עד הזהבה.
  • נוציא את הירקות מהסיר, נסנן, נעביר לקערה בינונית ונמעך לפירה או נקצוץ. נוסיף ביצים, כוסברה קצוצה ונתבל.
  • נשטח את התערובת בתבנית בצורה אחידה ונאפה 3/4 שעה על 200 מעלות. אחר כך נעלה ל-250 מעלות ונכסה במצות רטובות לעוד חצי שעת אפייה

פשטידה לפסח - בשר

  • בסיר גדול נמלא מים ונרתיח, נקלף את תפוחי האדמה ונבשל בערך 40 דקות או עד ריכוך.
  • במחבת גדולה נחמם שמן, נקצוץ בצל דק ונטגן עד הזהבה. נוסיף בשר טחון ונטגן עד שינוי צבע הבשר. נוציא מהאש, נקרר ונוסיף כוסברה קצוצה, תבלינים וביצים. נערבב ונניח בצד.
  • נוציא מהסיר את תפוחי האדמה לקערה בינונית, נמעך לפירה ונתבל. נשפוך מעט מהפירה לתבנית ומעל את הבשר טחון ושוב פירה.
  • נפזר שומשום, נעביר עם שיני המזלג מעל הפירה ונאפה שעה על 200 מעלות. אחר כך נעלה ל-250 מעלות לעוד חצי שעה אפייה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.