Go Back
מתכון בלינצ'ס

בלינצ'ס בשר ופטריות לפסח

בלינצ'ס טעימים כשרים לפסח, במילוי בשר טחון ועסיסי עם פטריות, בצל והמון תבלינים.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

מחבת
מיקסר

המצרכים

לבלינצ'ס:

  • 5 ביצים
  • ½2 כוסות מים
  • 5 כפות שמן
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¾2 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפיה

לבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 סלסלת פטריות / קופסת פטריות (חתוכות)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • כוסברה יבשה (טחונה)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • 1 כף שום כתוש

אופן ההכנה

  • נכניס את כל מרכיבי הבלינצ'ס למיקסר נערבל לתערובת אחידה ונסנן במסננת.
  • נחמם מחבת ונשמן רק בפעם הראשונה.
  • עם מצקת נשפוך תוך כדי סיבוב המחבת עד שזה מכסה את כל המחבת ונטגן כדקה.
  • נהפוך על קרש חיתוך וישר נגלגל.
  • נשים 2 כפות מילוי ונגלגל לבלינצ'ס.
  • נניח בתבנית ואם רוצים לשים אחד על השני נפריד בשקית, - נקפיא או נטגן ישר.

להכנת הבשר:

  • נטגן בצל עד לשקיפות נוסיף בשר ונפורר עם מזלג שלא יהיו גושים.
  • להוסיף פטריות חתוכות.
  • שהבשר מחליף צבע להוסיף תבלינים.
  • נוריד מהאש נוסיף שום נערבב ונקרר לפני מילוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.