Go Back
מתכון עוגה לפסח

עוגה לפסח שתקצור מחמאות

קבלו מתכון קל ופשוט להכנת עוגה מאלפת שתקצור ים של מחמאות באפס מאמץ.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: יוליה רזנבי

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לעוגה:

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • 5 ביצים (מופרדות)
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות פירורי לחם כשר לפסח / קמח מצה / קורנפלור
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • אגוזים (קצוצים)

לקצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב

לגנאש שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • להמיס בשיטת בבן מארי חמאה ושוקולד, ולצנן.
  • להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
  • להנמיך את המיקסר ולהוסיף לאט לאט את החלמונים.
  • לקפל בזהירות את הקצף אל השוקולד, ולהוסיף את שאר המצרכים.
  • ליצוק לתבנית משומנת ולאפות בתנור על חום של 170 מעלות למשך 30 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים - לא לייבש.

להכנת הקצפת:

  • להקציף שמנת מתוקה יחד עם פודינג וניל וכוס חלב. ומורחים את הקצפת על העוגה באופן שווה.

להכנת הגנאש שוקולד:

  • שמנת מתוקה עם 250 גרם שוקולד מריר ונשפוך מעל הקצפת.

הערות וטיפים

  • אפשר גם בלי גנאש שוקולד למי שלא אוהבת מתוק מדי, אפשר רק לגרד שוקולד מעל הקצפת יוצא גם מושלם.
  • ניתן להכין את העוגה לא לפסח על ידי הוספה של 4 כפות פירורי לחם רגיל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.