Go Back
קציצות ירק אפויות, קציצות ירק בתנור

קציצות ירק בתנור אפויות עם מנגולד

לביבות ירק מושלמות לכל מי שאוהב לאכול טוב וטעים, להכין לעצמו מנה אליפות בקלות.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

ציוד

תבנית מאפינס

המצרכים

  • 2-3 צרורות מנגולד
  • 1 כרישה (החלק הלבן ומעט מהחלק הירוק בהיר)
  • 1 תפוח אדמה (מגורד)
  • 2 גזרים (קלופים ומגורדים)
  • 1 בצל סגול (בינוני קצוץ דק)
  • ½ צרור פטרוזיליה (עלים, ומעט מהגבעולים)
  • ½ צרור כוסברה (עלים, ומעט מהגבעולים)
  • 3 גבעולי סלרי
  • 5 כפות קמח שקדים
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה (ללא אלומיניום)
  • 4 ביצים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח הימלאיה ורוד (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)

אופן ההכנה

  • את המנגולד שוטפים היטב, מסירים את החלק הלבן הקשה ומשאירים רק קצת ממנו.
  • מניחים בתוך סיר גבוה מוסיפים לסיר גם את עיגולי הכרישה.
  • ממלאים במים מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
  • מעבירים למסננת ומניחים על הסיר שיתקרר מעט ואז סוחטים היטב את הכרישה והמנגולד וקוצצים דק.
  • בקערה מניחים את התפוח אדמה המגורר, גזרים מגוררים, עשבי תיבול (פטרוזיליה כוסברה), בצל סגול קצוץ, סלרי קצוץ,
  • ביצים, קמח שקדים אבקת אפיה ותבלינים.
  • מערבבים לתערובת אחידה כך שכל התבלינים יתפזרו באופן אחיד.
  • משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית מניחים מהמסה עד מחצית מהגובה.
  • מחממים תנור ל 190 מעלות ומכניסים לאפיה של כ 20-25 דקות.

הערות וטיפים

מומלץ להגשה בליווי גבינות קשות אהובות עליכם / אנטיפסטי של עיגולי בטטה אפויים בתנור / עיגולי חצילים אפויים בתנור / ירקות חתוכים לעיגולים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.