Go Back
מתכון עוגת פרג ללא קמח

עוגת פרג קלה ללא קמח

עוגת פרג ללא קמח שעדיין שומרת על אותם טעמים עשירים שכולנו אוהבים עם מרקם רך וחלומי הנותן ביס מפתיע ביותר.
ציון 3.95 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית עגולה בקוטר 24 / 2 תבניות קייק אנגליש קייק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 3 כפות סטיביה
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס קוקוס
  • פרג טחון (100 גרם)
  • ½1 כוסות קמח שקדים
  • 1 תפוח (מגורר בפומפייה)
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 חופן אגוזי מלך (שבורים)
  • 1 חופן צימוק אוזבקי ללא סוכר
  • ½ לימון (סחוט)

לרוטב/ציפוי:

  • 1 כוס מים
  • ½ לימון (סחוט)
  • 1 כפית סטיביה
  • אבקת סוכר סוויטנגו (לפיזור)

אופן ההכנה

  • מכניסים הכל לקערה ומערבבים 5 ביצים עם 2.5-3 כפות סטיביה ו 3/4 כוס שמן, כולל כוס קוקוס, 100 גר' פרג טחון, כוס וחצי קמח שקדים, תפוח מגורר בפומפייה, גרידת לימון מלימון אחד, שקית אבקת אפיה, חופן אגוזי מלך שבורים, חופן צימוק אוזבקי ללא סוכר ומיץ מחצי לימון.
  • מערבבים הכל ושופכים לתבנית משומנת.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לחצי שעה או עד שיתייצב.
  • כשמוציאים שופכים מעל רוטב שעשוי מכוס מים, מיץ מחצי לימון וכפית סטיביה שחוממו במיקרו כ- 2 דקות.
  • לאחר שמתקרר מפזרים מעל אבקת סוכר סוויטנגו (ללא סוכר, ללא קלוריות).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.