מחממים תנור ל-200-220 מעלות וקולים את הפלפלים עד שהקליפה מפוחמת. מעבירים לקערה ואוטמים בניילון נצמד ונותנים לפלפלים להתקרר כך שניתן יהיה לקלף אותם בקלות.
בזמן הזה חורצים בכל עגבנייה איקס לא עמוק מדי בחלקה התחתון, מניחים בקערות וממלאים במים רותחים (חולטים את העגבניות) כ-5-10 דקות. מסננים וקולפים את העגבניות
קולפים את הפלפלים וקוצצים לקוביות קטנות (אני שומרת את הגרעינים, מי שחושש מחריף מדי יכול לוותר על חלקם או על כולם). קולפים את שיני השום. מלהיטים סיר סוטאז' ומוסיפים מעט משמן הזית ואת השום. מטגנים כדקה בזהירות כדי שהשום לא יישרף.
מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. כשהסיר הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כמעט עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים (זה יכול לקחת כשעה).
לאחר חצי שעה מתחילת זמן הבישול על אש נמוכה מוסיפים את הפלפלים החריפים וכשהנוזלים מתאדים מוסיפים את יתרת השמן פפריקה, כמון, מלח, פלפל וסילאן. מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנטנה עוד כשעה-שעה וחצי עד שהמטבוחה הופכת למרקם ריבתי והטעמים מתאחדים.
בתום הבישול מצננים לחלוטין ואורזים בכלים קטנים. משאירים כלי אחד במקרר והשאר למקפיא.