Go Back
מטבוחה ביתית

מטבוחה ביתית מהפנטת בלי קיצורי דרך

מתכון מושלם של מטבוחה מעלפת המשלבת בשלמות עגבניות עסיסיות, פלפלים חריפים עוקצניים וראש שום שלם. קצת סבלנות ויש לכם מטבוחה מושלמת שתהפוך לחגיגת טעמים מופלאה
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: המטבח של ליאת דוד

המצרכים

  • 4 פלפלים חריפים (שניים ירוקים ושניים פלפל צ׳ילי אדומים)
  • 20 עגבניות שרי בשלות
  • ¾ כוס שמן זית
  • ראש שום שלם
  • 2 כפות גדושות פפריקה מרוקאית בשמן
  • כף גדושה סילאן טבעי
  • כפית גדושה כמון
  • כף מלח אטלנטי
  • כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200-220 מעלות וקולים את הפלפלים עד שהקליפה מפוחמת. מעבירים לקערה ואוטמים בניילון נצמד ונותנים לפלפלים להתקרר כך שניתן יהיה לקלף אותם בקלות.
  • בזמן הזה חורצים בכל עגבנייה איקס לא עמוק מדי בחלקה התחתון, מניחים בקערות וממלאים במים רותחים (חולטים את העגבניות) כ-5-10 דקות. מסננים וקולפים את העגבניות
  • קולפים את הפלפלים וקוצצים לקוביות קטנות (אני שומרת את הגרעינים, מי שחושש מחריף מדי יכול לוותר על חלקם או על כולם). קולפים את שיני השום. מלהיטים סיר סוטאז' ומוסיפים מעט משמן הזית ואת השום. מטגנים כדקה בזהירות כדי שהשום לא יישרף.
  • מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. כשהסיר הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כמעט עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים (זה יכול לקחת כשעה).
  • לאחר חצי שעה מתחילת זמן הבישול על אש נמוכה מוסיפים את הפלפלים החריפים וכשהנוזלים מתאדים מוסיפים את יתרת השמן פפריקה, כמון, מלח, פלפל וסילאן. מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנטנה עוד כשעה-שעה וחצי עד שהמטבוחה הופכת למרקם ריבתי והטעמים מתאחדים.
  • בתום הבישול מצננים לחלוטין ואורזים בכלים קטנים. משאירים כלי אחד במקרר והשאר למקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.