Go Back
+ servings

עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח - רכות ומטריפות

עוגיות שוקולד צ׳יפס כשרות לפסח שדורשות קערה אחת ב-ל-ב-ד, מטרפה ידנית וכמה דקות הכנה. התוצאה: פירמידה של שלמות ומתיקות מטריפה עם 40 עוגיות נוטפות שוקולדיות ממכרת
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
כמות 40 עוגיות
באדיבות: ענבל בן ברוך

המצרכים

  • 200 גרם נטורינה/חמאה
  • ¾ כוסות סוכר חום
  • כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • כוס קקאו
  • ½ כוס קמח תפוח אדמה
  • 2 כוסות קורנפלור
  • ½1 כוסות קמח מצות לעוגות
  • כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים את הנטורינה/חמאה ושופכים לקערה גדולה. שמים את 2 סוגי הסוכר ומערבבים יחד בעזרת מטרפה. מוסיפים את הביצים וטורפים שוב.
  • מוסיפים את הקקאו ואת קמח תפוח האדמה, הקורנפלור, קמח המצות, אבקת האפייה והסודה לשתייה. לשים את הכל יחד עד לתערובת אחידה. התערובת תהיה דביקה מאוד וזה בסדר.
  • מניחים בצד את התערובת לכ-10 דקות לספיחת הנוזלים ולבינתיים קוצצים גס את 3 סוגי השוקולד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ לתערובת (לאחר שחלפו 10 דקות) ולשים היטב.
  • על גבי תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים את הכדור בעדינות כדי לא לדחוס את הבצק כמו קציצה), ומניחים בתבנית.
  • אופים 5-8 דקות עד שהעוגיות נסדקות ומשתטחות מעט (העוגיות יהיו רכות מאוד וזה בסדר, הן יתייצבו לאחר קירור).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.