Go Back
מתכון עוגת טורט

עוגת טורט קצפת ותותים חגיגית

קבלו מתכון לעוגת טורט מופלאה בכמה דקות הכנה עם שילוב מופתי של שכבות טורט רכות, קצפת קטיפתית בניחוח וניל ממכר ושכבת ג'ל עם תותים מפנקת במיוחד.
ציון 3.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

תבנית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
מיקסר

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ קילו תותים (פרוסים)

לקצפת :

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ¾ כוס חלב
  • ½1 כפות סוכר

אופן ההכנה

להכנת העוגה :

  • להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • להוסיף לחלמונים את השמן והתמצית וניל.
  • לקפל את החלבונים עם החלמונים ולהוסיף בהדרגה בתנועת קיפול את הקמח התופח.
  • לצקת לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש על 180° כחצי שעה.
  • לסנן את הנוזל של התותים והסוכר להוסיף ½ כוס מים לערבב.
  • להרטיב את העוגה בסירופ ולקרר היטב.

להכנת הקצפת :

  • להקציף במיקסר 1 פודינג וניל 2 שמנת מתוקה 3/4 כוס חלב 1-1.5 כף סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • לפזר מעל התותים 4 כפות סוכר ולהכניס למקרר הסירופ שנוצר ישמש אותנו להרטבת הטורט בהמשך.
  • המשך הכנה:
  • למרוח את הקצפת מעל הטורט וליישר לסדר את התותים מעל הקצפת.
  • להכין ג'לי בטעם תות לפי הוראות יצרן.
  • בעזרת כף לפזר באופן שווה מעל שכבת התותים ולהכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.