Go Back
מתכון מוסקה צמחונית

מוסקה צמחונית ללא קמח וסוכר

תשכחו מבשר, שימו לרגע את החצילים בצד ובואו להכין מתכון מושלם של מוסקה צמחונית מעלפת.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית פיירקס

המצרכים

  • ½ כוס קינואה
  • ½ כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל (קצוץ, אפשר שבבי בצל יבש)
  • 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • כמון (לפי הטעם)
  • פפריקה אדומה (לפי הטעם )
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1-2 חצילים

לרוטב:

  • 1 בצל (גדול)
  • 1 קופסה רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • אבקת מרק עוף (מעט )
  • פלפל שחור (קורט)
  • בזיליקום (קצוץ)
  • עגבניות שרי (חתוכות, לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • בסיר עם מים וכפית מלח מבשלים חצי כוס קינואה צבעונית וחצי כוס עדשים ירוקות, עד שמתרכך ונהיה קצת דביק והמים מצטמצמים.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים בצל קצוץ (אפשר שבבי בצל יבש), כוסברה/פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כמון, ביצה ו 2-3 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן מערבבים, כדאי לתת לתערובת הכל "לנוח" כחצי שעה.
  • חותכים 1-2 חצילים לאורך מניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מפזרים טיפונת מלח וזילוף של שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות עד שמזהיב.

להכנת הרוטב:

  • בסיר מטגנים בצל גדול קצוץ עד להזהבה, מוסיפים קופסת רסק עגבניות ללא תוספת סוכר, כוס וחצי מים, מעט מרק עוף ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.

הרכבה:

  • משמנים תבנית ומסדרים שיכבה של החצילים, מפזרים מעל משילובים מהדקים ושוב מסדרים שכבת חצילים (ניתן 2-3 שכבות).
  • שופכים מעל את הרוטב, מפזרים בזיליקום קצוץ, עגבניות שרי חתוכות.
  • מכניסים לתנור שחומם בערך 180 מעלות לחצי עד שלושת רבעי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.