Go Back
מתכון עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה ללא גלוטן וסוכר

עוגת גבינה אפויה בטעם ומרקם קלאסיים, עם טוויסט מרענן של וניל שוקולד מעל. עוגה אהובה על כולם ומתאימה ביותר לחגים ואירועים חגיגיים. 
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית 20 / 24
פומפייה

המצרכים

  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים
  • 1 חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל (80 גרם)
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • ½1 כפות סטיביה
  • 1 חבילה פודינג שוקולד (80 גרם)

לציפוי:

  • 1 חבילה פודינג וניל של טוסו (80 גרם)

לקישוט:

  • שוקולד ללא סוכר (מגורד)

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב 1 ק"ג גבינה לבנה 5%, 4 ביצים, חבילת פודינג ללא סוכר בטעם וניל, גרידת לימון מלימון אחד וכף וחצי סטיביה.
  • נשפוך חצי כמות לתבנית עגולה בקוטר 20-24 ס"מ.
  • לחצי השני של התערובת מוסיפים כף תערובת מרכיבים חבילת פודינג שוקולד. מערבבים עם מוס על גבי העוגה בכמה אזורים יוצרים עם שיפוד "מערבולות".
  • מכניסים לתנור לחצי שעה שחומם של כ-150 מעלות.
  • לאחר חצי שעה מנמיכים ל-140 מעלות לשעה נוספת.

להכנת הציפוי:

  • לאחר שמוציאים ומקררים בטמפרטורת חדר, מכינים פודינג וניל של טוסו (מכינים לפי ההוראות ע"ג האריזה) ומוזגים ומשטחים על העוגה.

לקישוט:

  • מפזרים מעל שוקולד ללא סוכר מגורד בפומפיה. שומרים עטוף במקרר. עדיף לאכול יום אחרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.