Go Back
בצק שמרים

שושני בצק שמרים במלית גבינה משגעת

אין כמו בצק שמרים מושלם שניתן להכין ממנו ה-כל. והפעם: שושני בצק שמרים במלית גבינה משגעת
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ליאת קאדר

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • כוס סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כוס חלב/ מים לפרווה בכוס מדידה
  • מים לפי הצורך (בערך כוס וקצת)

למלית הגבינה:

  • 1/2 ק"ג גבינת דוורק לאפייה (ניתן להשיג ברשתות השיווק במעדניה. דוורק זו גבינה לאפייה שלא מפרישה נוזלים, כמו כנען, טוב טעם, היא סמיכה ולא נוזלית ובעלת 5% שומן)
  • 3 כפות גדושות גבינה לבנה
  • שקית פודינג

לסירופ הסוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

לבלילת קורנפלור:

  • כפית קורנפלור
  • כף מים פושרים
  • ½ כוס מים רותחים
  • כפית אבקת נס קפה
  • כפית דבש

אופן ההכנה

לבצק:

  • נעבד היטב את כל חומרי הבצק עד ליצירת מרקם חלק ומעט דביק כ-7 דקות במיקסר ואז 2 דקות בידיים ונתפיח היטב כשעה וחצי.

לסירופ סוכר:

  • נבשל את המרכיבים בגז עד שטיפה מסמיך ונניח בצד

לבלילת קורנפלור:

  • נערבב כפית קורנפלור בכוס זכוכית עם כף מים פושרים עד היווצרות נוזל לבן ללא גושים. נוסיף על זה 1/2 כוס מים רותחים, נערבב קלות ונכניס למיקרוגל כ-20 שניות, לא יותר, אחרת זה יגלוש. נערבב קלות ונוסיף 1/3 כפית אבקת נס קפה וכפית דבש.

לשושני הגבינה:

  • נפתח את הבצק למלבן נמרח מלית ונגלגל. נחתוך בסכין פרוסות עבות ונסדר בתבנית במרווחים כי זה תופח. לפני שמכניסים לתנור נמרח בלילת קורנפלור נאפה על 180 מעלות כ-12 דקות, נמרח שוב בבלילה, נמשיך לאפות ואחרי כ-7 דקות נוספות אפשר למרוח שוב. כשזה מוכן ויוצא מהתנור ניצוק מעל סירופ סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.