אין כמו בצק שמרים מושלם שניתן להכין ממנו ה-כל. והפעם: שושני בצק שמרים במלית גבינה משגעת
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ליאת קאדר
המצרכים
לבצק:
1ק"ג קמח מנופה
⅔כוססוכר
¼כפית מלח
2כפות שמרים יבשים
2ביצים
½כוס שמן
2כפיות תמצית וניל
כוס חלב/ מים לפרווה בכוס מדידה
מים לפי הצורך(בערך כוס וקצת)
למלית הגבינה:
1/2ק"ג גבינת דוורק לאפייה(ניתן להשיג ברשתות השיווק במעדניה. דוורק זו גבינה לאפייה שלא מפרישה נוזלים, כמו כנען, טוב טעם, היא סמיכה ולא נוזלית ובעלת 5% שומן)
3כפות גדושות גבינה לבנה
שקית פודינג
לסירופ הסוכר:
1כוס סוכר
2כוסות מים
מיץ מחצי לימון
לבלילת קורנפלור:
כפית קורנפלור
כף מים פושרים
½כוס מים רותחים
⅓כפית אבקת נס קפה
כפית דבש
אופן ההכנה
לבצק:
נעבד היטב את כל חומרי הבצק עד ליצירת מרקם חלק ומעט דביק כ-7 דקות במיקסר ואז 2 דקות בידיים ונתפיח היטב כשעה וחצי.
לסירופ סוכר:
נבשל את המרכיבים בגז עד שטיפה מסמיך ונניח בצד
לבלילת קורנפלור:
נערבב כפית קורנפלור בכוס זכוכית עם כף מים פושרים עד היווצרות נוזל לבן ללא גושים. נוסיף על זה 1/2 כוס מים רותחים, נערבב קלות ונכניס למיקרוגל כ-20 שניות, לא יותר, אחרת זה יגלוש. נערבב קלות ונוסיף 1/3 כפית אבקת נס קפה וכפית דבש.
לשושני הגבינה:
נפתח את הבצק למלבן נמרח מלית ונגלגל. נחתוך בסכין פרוסות עבות ונסדר בתבנית במרווחים כי זה תופח. לפני שמכניסים לתנור נמרח בלילת קורנפלור נאפה על 180 מעלות כ-12 דקות, נמרח שוב בבלילה, נמשיך לאפות ואחרי כ-7 דקות נוספות אפשר למרוח שוב. כשזה מוכן ויוצא מהתנור ניצוק מעל סירופ סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.