Go Back
מתכון לביבות ירק

לביבות ירק נדירות ללא גלוטן

קבלו מתכון ללביבות ירק שמכינים מכמה מצרכים פשוטים ובקלי קלות. לביבות בריאות ומלאות בטעם
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: איה פרנקל

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 3 כוסות כרוב ירוק (קצוץ דק)
  • ½ בצל סגול (פרוס דק)
  • ½ כפית מלח אטלנטי דק
  • ½ כוס כרוב (כבוש פרוביוטי)
  • 1 נקניקיה פליאו (100 גרם)
  • 1 כף פטרוזיליה (קצוצה)
  • כוס קמח שקדים
  • כוס קמח אורז / קמח קוקוס
  • 2 ביצים אורגניות
  • 1 כף חרדל גרגירים

אופן ההכנה

  • נפרוס דק דק את הכרוב, חצי כרוב קטן או רבע כרוב גדול. אפשר ביד או במעבד מזון.
  • נפרוס דק גם בצל סגול בינוני. רצועות דומות לאלו של הכרוב.
  • נעביר לקערה את הכרוב והבצל ונפזר מלח. נעסה קצת ונניח בצד.
  • נגרד נקניקיית פליאו כ 100 גרם בפומפייה.
  • נסחט את הנוזלים שיצאו מהכרוב ונניח בקערה גדולה, נוסיף את הנקניקייה המגורדת, ואת הכרוב הכבוש, והפטרוזיליה קצוצה.
  • נערבב בנפרד קמח שקדים וקמח אורז, אפשר להחליף בקמח קוקוס.
  • נטרוף שתי ביצים אורגניות גדולות, ונוסיף להם כף חרדל גרגירים.
  • נאחד את שתי התערובות, ונערבב היטב ונקרוץ מהתערובת 12 קציצות.
  • נטגן על אש בינונית, במחבת עם קצת שמן זית. נלחץ עליהם עם תרווד כדי שנקבל קציצה רחבה.
  • נכסה את המחבת ונשאיר כחמש דקות על אש בינונית קטנה, נהפוך ונמתין עוד שלוש עד חמש דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.